Презентація проекту Greenways «Соляна Дорога» у м. Каховка


19 Грудня 2018


Вчора 17 грудня відбулась зустріч представників бізнесу, місцевої адміністрації Каховки і Каховської районної ради з експертами Агенції регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад (АРР ТОТГ). Обговорювали актуальність розвитку економіки міста і району через активізацію туристичної сфери, реальні цифри доходів міст в Україні з туристопотоків і про то, як через входження Каховки і Каховського району в проект Greenways «Соляна дорога» (https://www.arr.ks.ua/greenways/) можуть збільшитися доходи бізнесу і надходження у місцеві бюджети.

Павло Ярмій, голова АРР ТОТГ, розказав, що greenways («зелені шляхи») є міжнародною системою сертифікованих багатофункціональних туристичних коридорів для пересування безмоторним транспортом чи пішохідним способом, що проходять вздовж природних коридорів, історичних торгових шляхів тощо. На Херсонщині таким шляхом може стати «дорога чумаків за сіллю», котру команда агенції бачить як можливість побудувати на історії краю великий і гарний проект «Соляна дорога» для залучення зовнішніх туристів, які будуть їхати не на море, а саме у міста і села Херсонщини за незвичними активностями і не стандартним відпочинком.

АРР ТОТГ більше 10 років працює над промоцією територій та проектами по залученню інвестицій. З 2013 року команда системно працює з громадами Херсонщини, які вже сьогодні досягли визначних та сталих результатів у створенні привабливої інвестиційної політики на власній території.

«Соляна дорога» – це туристично-інвестиційний проект, котрий об’єднав ОТГ: Тавричанська, Асканія-Нова, Присиваська, Хрестівська та Любимівська, а також ведуться переговори з містами Берислав (Газі-Кермен), Нова Каховка, Каховка (Іслам-Кермен), адже в цих місцях є що побачити туристам, якщо привести пропозицію до ладу і готового туристичного продукту.

 

Крім громад до Проекту долучаються окремі бізнеси, навіть котрі не напряму зі сфери туризму, але можуть проводити цікаві екскурсії на виробництво, або пригощати власною продукцією.

Головним викликом Greenways «Соляна дорога» є те, що даний Проект, аби йому стати сертифікованим міжнародним туристичним коридором, має залучити до співпраці представників як влади, так і підприємців, бо промоцією регіону має займатися саме влада, бізнес не може представляти регіон ні на міжнародних виставках, ні виготовляти якісні промоційні матеріали про Проекти регіонального масштабу.

Результатом зустрічі стала домовленість присутніх про організацію ще одної презентації Проекту, але вже в більшому колі підприємців і депутатів Каховської ради і ради Каховської РДА. Про дату нової зустрічі інформація буде згодом.

Про Greenways «Соляна дорога» з Агенцією регіонального розвитку можна поговорити і сьогодні за тел: (095) 946-01-58 (Вікторія), або пишіть на імейл: [email protected].

Якщо вам хочеться ще більше інформації про Соляну дорогу, то ось презентація АРР ТО –  https://tinyurl.com/greenways-salt-road та велика стаття від Українського кризового медіа-центру – https://goo.gl/a8p2nD.



ukУкраїнська